Zalm of zalmforel traag gegaard op cederhoutenplankjes

Op de cederhoutenplankjes schikken wij wat citroenschijfjes en kruiden (bv tijm en rozemarijn, maar kan ook perfect met dille ). Als het zalmfilets of geen te dikke zalmhaasjes zijn zonder vel, dan zou je ze meteen op de plankjes kunnen leggen. Het garingsproces gaat dan heel traag en je krijgt een gebakken/ gerookt stukje zalm.

Indien het een zalmfilet met vel is en zeker een zalmforel in zijn geheel, dan gaan wij het eerst even aanbraden op de Teppanyakiplaat en dan verder traag laten garen op de plankjes. Leg hem dan met de velkant naar boven op de plankjes.

Je legt de cederhoutenplankjes op de Teppanyakiplaat niet op de grill, zodat ze geen rechtstreeks contact hebben met het vuur. Zo vatten ze geen vuur, maar beginnen wel te roken en soms lichtjes te smeulen waardoor ze hun typische (rook)smaak afgeven.

Eens de vis op de plankjes is geschikt gieten we er een scheutje olie over en we doen er een snuif zeezout en wat peper uit de molen op. En dat is alles.

Veel puurder kan een gerecht niet zijn en toch super lekker 😋

Smakelijke groeten van Grillmasters Vanessa & Michel

Zalm op de Hachicook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *