4x MOSSELEN OP DE HACHICOOK

Wist jij dat je net zo goed mosselen op de Hachicook kan klaarmaken als binnen in je keuken? Het is alleen véél leuker…

IN DE POT

Dat kan zelfs gewoon op de traditionele manier in je (gietijzeren) pot. Je zet je pot dan gewoon op de Hachicook en staat gezellig met je familie en/ of vrienden mee buiten te kletsen rond de Hachicook. Yeah! Hoe leuk is dat?!

IN PAPILLOT

Mag het beetje anders zijn? Dan raden wij de bereiding aan in papillot. Er zijn er tal van variaties mogelijk. Wij verkozen deze 2 recepten tot onze favorieten.

MOSSELEN MET KRUIDENBOTER IN PAPILLOT

INGREDIËNTEN VOOR 4p

2 kg mosselen

1 ui, in plakjes

1 citroen, in partjes

2 teentjes knoflook, in fijne plakjes

8 takjes bladpeterselie

1 stokbroodje

1 glas witte wijn

2 schijven kruidenboter

peper en zout

BEREIDING

Spoel de mosselen grondig en laat uitlekken. Snij de blaadjes en de steeltjes van de bladpeterselie fijn.

Neem vier kommetjes en leg er een dubbele laag aluminiumfolie in. Verdeel er de mosselen, knoflook, ui, fijngehakte peterselie, de kruidenboter en de witte wijn over. Kruid met peper en zout. Vouw de papillotten goed dicht en leg ze 10-15 minuten op de rooster van de barbecue, dicht bij het vuur.

Controleer of de mosselschelpen open zijn. Serveer met een partje citroen en stokbrood.

Blog Mosselen

MOSSELEN MET CHORIZO EN VENKEL IN PAPILLOT

INGREDIËNTEN VOOR 4p

2 kg mosselen

100 g chorizo

1 venkel

2 teentjes knoflook

8 takjes bladpeterselie

1 citroen

2 stokbroodje

200 ml Noilly Prat

peper en zout

BEREIDING

Spoel de mosselen grondig en laat uitlekken. Snij de chorizo in fijne blokjes. Snij de venkel in fijne plakjes. Snij de blaadjes en de steeltjes van de bladpeterselie fijn. Snij de knoflook in fijne plakjes. Snij de citroen in partjes.

Neem vier kommetjes en leg er een dubbele laag aluminiumfolie in. Verdeel er de mosselen, knoflook, venkel, chorizo, fijngehakte peterselie en de Noilly Prat over. Kruid met peper en zout. Vouw de papillotten goed dicht maar geef ze nog wat ruimte zodat de mosselen zich kunnen openen. Leg de mosselen 10-15 minuten op de rooster van de barbecue, dicht bij het vuur.

Controleer of de mosselschelpen open zijn. Serveer met een partje citroen en stokbrood.

MOSSELEN “THE HACHICOOK WAY”

Dit is een gouden tip van Grillmaster Vanessa!

Mosseltjes in de schelp op de bakplaat schikken, mosselgroentjes erboven op leggen en overgieten met Ricard of met witte wijn, vandaar dat de groentjes erop liggen zodat de drank via de groentes insijpelt i.p.v. van de bakplaat af te lopen. (Bij gebruik Ricard of sterke drank kan de vlam erin slaan en even flamberen.)

Een 5-tal minuutjes onder een stolp of omgedraaid mosselpotje lagen garen en klaar. Door de mosseltjes rechtstreeks op de bakplaat te leggen zullen de gegaarde mosseltjes uit de schelp vallen en op de bakplaat lichtjes aanbakken waardoor ze een krokant korstje krijgen. Dat geeft dan de Hachicook toets aan het klassieke mosselrecept.

Smakelijke groetjes,

Vanessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *